Jesień może być pyszna! <3

 

Za naszymi oknami już na dobre zagościła jesień i zdążyłem się do niej przyzwyczaić! Treningi na rękaw i w dłuższych spodniach stał się standardem! 🙂 Jesień jest niewątpliwie jedną z piękniejszych pór roku, a to zasługa niesamowitych kolorów!

Ta pora roku kojarzy mi się z wieloma rzeczami, szybciej nadchodzący wieczór, książka i ciepła herbata, kasztany, czerwona jarzębina, czy dynia. Mógłbym tak wymieniać bez końca, ale to niewątpliwie kuchnia i jedzenie przyciąga mnie do siebie w tym okresie najbardziej!

Stekówka zdecydowanie wie jak oddać panujący nastrój i sezon na talerzu. Jednocześnie udowadnia, że robiąc coś z pasją potrafią trafić swoją kuchnią do każdego, nawet największego niejadka!

Przejdźmy zatem do konkretów i sprawdźmy jakie nowości pojawiły się w ich karcie:

  • Krem szczawiowy z jajkiem
  • Krem z pora z chrupiącymi grzankami
  • Tarta cebulowa – delikatna tarta cebulowa oblana sosem na bazie maślaków
  • Tatar z makreli – wędzona makrela w asyście zielonego ogórka i czerwonej cebuli, otoczona kwaśną śmietaną
  • Jajo Burger – Wołowina 200g, jajko, sałata, boczek, pomidor, sos grzybowy
  • Strusioburger – struś 160g, rukola, chorizo, marynowana dynia, sos majonezowy

Wszystko co widzicie na zdjęciach to czysta poezja! Powiem wprost – zaniemówiłem! Spodziewałem się, że jak zawsze zaskoczą nowymi daniami, ale nie że aż tak! <3 Dlatego odsyłam Was do Cooking Monster, gdzie znajdziecie nieco dłuższy opis tego co udało nam się zjeść!

Poza w/w możemy znaleźć w nowościach jeszcze dwie pozycje, tj:

  • Krewetki Tygrysie – duszone w cydrze podawane z sałatą i ciepłym  pieczywem (7szt.)
  • Sałatka ze strusiem – grillowane kawałki strusia na selekcji sałat w asyście owoców cytrusowych

Przyznam szczerze, że aby wszystko pomieścić musiałbym tam chyba spędzić cały dzień! Oczywiście panująca tam atmosfera i obsługa kelnerska sprawia, że byłaby to czysta przyjemność, ale późna godzina wymusiła, by to czego nie udało się zjeść poprawić przy okazji kolejnej wizyty. 🙂